Sauternes
Hovedstaden for verdens dessertvin kendt for sine gyldne amber-farvede produkter, der er et mindre vinområde syd for Bordeaux, dedikeret til dessertvin. Topproducenten er den velkendte Château d’Yquem, hvilken er meget efterspurgt.
Sauternes
Druerne domineres i dette vinområde af Sémillon varianten, ca. 80%, derudover er det oftest Sauvignon Blanc der er beplantet for resten. Denne kombination, ofte komplimenteret af Muscadelle og Sauvignon Gris, er foretrukket til dessertvinen i området, og deres modtagelighed overfor Botrytis cinerea er altafgørende for vinen. Fælles er at alle producerer lignende vine med en minimums alkoholprocent på 13.
Vinområdet består af fem communes – Barsac, Sauternes, Bommes, Fargues og Preignac, der er klassificeret i to, kaldet Premiers Cru og Deuxièmes Cru. Vinen købes oftest i halv størrelse, 37,5cl, og har noter af abrikos, honning og ferskner med et syrligt twist.